Monitör Görüntü Yok [ ÇÖZÜLDÜ ]

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)


Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Merhaba Dün Yeni Sistem Topladım Fakat Monitör e Görüntü Gelmiyor Onboard Şekildede Denedim Yine Görüntü Gelmedi Anakartım Asus Prime b350m-a
 

FlameWinder

Hafif Deli
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
360
Puanları
43
Konum
Ankara
Onboard olarak zaten görüntü alamazsınız çünkü Ryzen işlemcilerde dahili GPU yok. Ekran kartınız tam olarak oturmuş mu? Vidasını sıktınız mı? Görüntüyü almaya çalışırken hangi kabloyu kullanıyorsunuz? Bir dönüştürücü var mı ? Ekran kartınızın modeli nedir?
 

Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Ekran kartını sağlam taktım. dvi kablo kullanıyorum kasayı çalıştığında dvi no signal yazısı geliyor. asus 1070 kullanıyorum. Ekran kartının ışıklarında sorun yok
 

FlameWinder

Hafif Deli
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
360
Puanları
43
Konum
Ankara
Ekran kartını sağlam taktım. dvi kablo kullanıyorum kasayı çalıştığında dvi no signal yazısı geliyor. asus 1070 kullanıyorum. Ekran kartının ışıklarında sorun yok
Işıkların gelmesi için bir kaç pinin tam oturması yeterli. Ekran kartını tam olarak oturttuğunuzdan ve anakartın üzerinde bulunan pinin oturduğundan emin olun.

Çok düşük de olsa CMOS sıfırlamak bir çözüm olabilir. Kullanıcı klavuzunda "CMOS Reset" şeklinde yazıyor olmalı. Burada 1. bölüm 4. sayfada (1-4) 7. maddede anlatılan işlemleri uygulamanız gerekmekte. Böylece CMOS sıfırlayabilirsiniz.
 

Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Anakart ve ekran kartındaki pinler tam takılı. dediğiniz gibi CMOS sıfırlaması yaptım fakat olmadı. Monitörüm de sadece vga ve dvi var ve elimdede herhangi bir dönüştürücü yok.

Bu arada bilgisayarı çalıştırınca klavye ve mouse tepki vermiyor. Mouse nin altındaki ışık yanmıyor klavyede ise caps lock ışığı yanmıyor
 

FlameWinder

Hafif Deli
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
360
Puanları
43
Konum
Ankara
Anakart ve ekran kartındaki pinler tam takılı. dediğiniz gibi CMOS sıfırlaması yaptım fakat olmadı. Monitörüm de sadece vga ve dvi var ve elimdede herhangi bir dönüştürücü yok.

Bu arada bilgisayarı çalıştırınca klavye ve mouse tepki vermiyor. Mouse nin altındaki ışık yanmıyor klavyede ise caps lock ışığı yanmıyor
Bellekleri çıkarıp açmayı dener misiniz?
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Eki 2016
Mesajlar
9,672
Puanları
113
Konum
İstanbul
Anakart ve ekran kartındaki pinler tam takılı. dediğiniz gibi CMOS sıfırlaması yaptım fakat olmadı. Monitörüm de sadece vga ve dvi var ve elimdede herhangi bir dönüştürücü yok.

Bu arada bilgisayarı çalıştırınca klavye ve mouse tepki vermiyor. Mouse nin altındaki ışık yanmıyor klavyede ise caps lock ışığı yanmıyor
VGA yada HDMI kullanmayı dener misin?
Bu işlemi bi denemenizi öneririm.
 

Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Ram leri çıkartıp denedim yine olmadı ve dediğim gibi elimde herhangi bir dönüştürücü yok o yüzden vga yada hdmi olarak kullanamıyorum. eğer vga olarak çalışır diyorsanız vga dvi dönüştürücü alabilirim
 

FlameWinder

Hafif Deli
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
360
Puanları
43
Konum
Ankara
Ram leri çıkartıp denedim yine olmadı ve dediğim gibi elimde herhangi bir dönüştürücü yok o yüzden vga yada hdmi olarak kullanamıyorum. eğer vga olarak çalışır diyorsanız vga dvi dönüştürücü alabilirim
Sorun ekran kartından ya da çıkışlarından kaynaklı değil. Anakartınız bileşenleri doğru şekilde başlatamıyor gibi görünüyor. Ekran kartını çıkarıp klavyenin ışıklarını deneyin bir de. Sorunun nerde olduğunu anlamaya çalışalım en azından.
 

Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Ekran kartını çıkartıp usb portlarına harici harddisk ve klavye yi taktım bilgisayarı başlattığımdada harddisk in ışığı yanarken klavyenin ışığı yanmıyordu
 

FlameWinder

Hafif Deli
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
360
Puanları
43
Konum
Ankara
Ekran kartını çıkartıp usb portlarına harici harddisk ve klavye yi taktım bilgisayarı başlattığımdada harddisk in ışığı yanarken klavyenin ışığı yanmıyordu
En iyisi aldığınız yerden destek almanız olacak anlaşılan. Anakartta bir problem var gibi geldi bana.
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Eki 2016
Mesajlar
9,672
Puanları
113
Konum
İstanbul
İlgilendiginiz için teşekkür ederim bende anakartı aldığım yere götüreyim
Sorununuz giderildiğinde neyden kaynaklandığıyla ilgili buradan bilgi paylaşırsanız bu problemi yaşayan farklı arkadaşlar içinde bilgi vermiş olursunuz.
Geçmiş olsun, iyi forumlar.
 
Katılım
8 Eki 2011
Mesajlar
54,329
Puanları
113
taktığın cpuyu destekliyor mu? anakart cpuyu bios güncellemesi ile destekliyorsa görüntü alamazsın...
 

Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Merhaba kasayı götürmeden önce kullandığım kabloda sorun varmı diye sormak istedim dvi-d nin 2 modeli var single ve dual olmak üzere ben single kullanıyorum resimdeki gibi bu nedenden olabilirmi?

images (1).jpg
 

Fragger

Dekan
Katılım
21 Eki 2016
Mesajlar
9,672
Puanları
113
Konum
İstanbul
Merhaba kasayı götürmeden önce kullandığım kabloda sorun varmı diye sormak istedim dvi-d nin 2 modeli var single ve dual olmak üzere ben single kullanıyorum resimdeki gibi bu nedenden olabilirmi?

Ekli dosyayı görüntüle 24976
Ekran kartınızın desteklediği soketler;

upload_2017-7-3_17-35-19.png


Kullanmanız gereken soket

images.jpg



Bende bu yüzden size
VGA yada HDMI kullanmayı dener misin?
bunu denemenizi önermiştim. Yanlış bağlantı yaptığınız görülüyor şuanda.
 

Yselim99

Üyecik
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Istanbul
Sorun çözüldü kasayı aldığım yere götürdüm.
Sorun ise RAM(kingston fury 2x8gb 2666MHz) ve anakart(asus prime b350m-a) arasında uyumsuzluk varmış, farklı bir RAM kullanarak bios u güncellediler ve sorun düzeldi.
 
Üst
stat counter