demek ki varmış yine de @
sebastiantr!
sanırım bu var dediklerin çok pahalı şeyler olmalı herhal.
ancak bu benim anlayışımda resmen hırsızlık oluyor bu. birinin malını ücret ödemeden çalmak gibi bişey.
benim için hiçbir zaman gerekli olmadı böyle şeyler.
ama olsaydı eğer mutlaka ücretini öder alırdım.
kaçak elektrik kullanıp bunu bile bile diğer vatandaşlara ödeten zihniyet bu gibi konularda da elbette kul hakkı düşüncesi içinde olmayacaktır.
2010 yılında digiturk'e abone olmuştum, fenerbahçe maçları için ısrar eden oğlumu kıramadığım için.
bir ay kadar kullandık, sonra arıza vermeye başladı. telefon ediyoruz, gelip yapıyorlar, ama her seferinde de 20 tl. servis ücreti alıp gidiyorlar. bu bi kaç tekerrür edince tepemin tası attı. çünkü arıza bizden değil, onların cihazından, kartından oluyordu. kaldırıp attım ve bir daha kullanmadım. ama iki yıl sözleşmem vardı ve onu bu süre zarfında sürekli ödedim, hem de hiç kullanmadan....
iki yıl dolunca iptal için başvuru yapınca nerdeyse -ayaklarımızı kapanıncaya kadar- yalvarıp yalvarmaya başladılar iptal etmemek için. hatta o kadar ileri gittiler ki, verdiğim o servis ücretlerini bile telafi edeceklerine dair söz verdiler.
ama bi kere iki yıl boyunca haksızca ödediğim o ücretler yüzünden kinlenmiştim ve yemin etmiştim bırakmak için. ve öyle de yaptım, bi dünya dolusu zorluk çıkardılar, uğraştırdılar, ama sonunda kurtuldum onlardan.